Klubbaktiviteter: Sociala möten och berikande resor

torsdag 20 oktober 2022

Sofie Elfsberg

Rotary är gemenskap. Förutom fredagsfrukost arrangeras därför ett antal klubbaktiviteter, resor och after works kontinuerligt under året.

 

Klubbaktiviteter

Ett antal gånger per år ordnar klubbmästaren klubbaktiviteter i vår närmiljö. Det kan vara ett besök hos företag i Borås med omnejd, en stadsvandring för att lära om arkitektur och skulpturer eller en guidad tur i ny utställning på Textilmuseet. Tema och datum sätter klubbmästaren och bjuder in i god tid.   

Projektbesök i Tanzania

Vi försöker att regelbundet besöka Tanzania och följa upp de projekt vi är engagerade i. På plats i Arusha, har vi en systerklubb som tar väl hand om oss när vi hälsar på. Vi brukar se till att en resa till Tanzania också förenas med Kilimanjaro, Zanzibar och djur och natur. Dessa resor brukar vara mycket berikande och uppskattas av alla som har tid och möjlighet att följa med. Tillbaka i Sverige igen berättar så klart de som varit iväg om resan för oss andra. 

Nöjesresor – vin eller skidor

Genom åren har ett flertal vinresor genomförts. Mosel, Portugal och nu senast Champagne är exempel. Vi har också varit på skidresa tillsammans i svenska fjällen ett antal år. Resorna är så klart frivilliga och ofta är även respektive medbjudna. 

After work på Pitcher´s

Sista onsdagen i månaden är det after work. Då ses vi tillsammans med medlemmar från Borås Rotaryklubb på Pitcher´s. Det är trevligt och uppskattat.

Bokklubb

Det har också bildats en bokklubb i klubben som träffas ett antal gånger per år för att diskutera en specifik bok över ett glas vin. Vi turas om att välja bok. 

Vill du veta mer om vad ett medlemskap innebär?

Kontakta Rotary Viskans president Kerstin Häregård på kerstin.haregard@gmail.com

Rotary är gemenskap.

På besök i Arusha i Tanzania.

Klubben har vid flera tillfällen anordnat skidresa till de svenska fjällen.

I september 2022 arrangerades gemensam resa till Champagne.